Introduktion och klassificering av Derrick Crane

- Jul 10, 2017 -

Derrick Crane refererar till den fasta installationen av kranar, vanligtvis används i hamnen. Derrick Crane, även känd som dragstänger eller stavar, är en enkel lyftanordning. Denna typ av kran har karaktären av enkel tillverkning, bekväm installation och rivning, tung vikt och begränsad byggarbetsplats. I synnerhet hissning av stora komponenter och avsaknaden av storskaliga lyftmaskiner, är denna typ av lyftutrustning mer uppenbart fördelarna. Men den här typen av kranar behöver sätta mer kabel vind rep, rör sig svårt. Dessutom är dess lyftradie liten, flexibiliteten är dålig. Därför används Derrick Crane vanligtvis för tungare komponenter, mer koncentrerade lyftverk, smala byggarbetsplatser och brist på andra lämpliga stora hissmaskiner.

Derrick Crane enligt strukturella egenskaper kan delas in i följande tre former:

(i) Enbent dragstång

Enstegs dragstång är uppdelad i: Trä sågfotstångsstång, Stålrör, Enkelfotstångsstång och Gitterstång med enstaka fotstång.

Den enda fotdragningsstången består av dragstång, lyftremskiva, hiss, kabelvind och förankring. Antalet kabelvindar är i allmänhet $ nummerrot, åtminstone inte mindre än 4. Dragspaken för lyftning är inte större än 10 ° vinkel. Förflyttningen av den enda dragspaken utförs av släpvagnens botten. (Konstruktion av enbens dragstång)

Träfoten drar polen för att lyfta vikten inom 100kN, lyfthöjden är i allmänhet 8 ~ 15m, stålröret drar polen för att lyfta vikten för att nå 300kN, hisshöjden är inom 20m; Gittertypen ensam drar polen för att lyfta vikten för att nå 1000kN, lyfthöjden kan nå 70m.

(ii) Dragspaken för mänsklig karaktär

Sillbenet dragaren är vanligtvis tillverkad av två runda trä eller två stålrör med ståltrådspärr eller järnbit gångjärn. Dess fördel är att sidostabiliteten är bättre än enstaka dragstång, det antal kablar som används i kabeln är liten, men komponentens aktivitetsområde är mindre. Mitstångens botten är försedd med en hävarm eller ett dragande rep för att balansera det horisontella trycket och vinkeln på tvärstången är vanligtvis cirka 30 °. Personen drar polen för att lyfta stången för att luta framåt, på baksidan finns två kabelvindar. För att säkerställa stabiliteten hos lyftstångens botten är en styrskiva monterad vid en dragstångs botten och lyftkabeln är ansluten till lyftanordningen med hjälp av ett annat kabellängd som är fäst vid förankringen.

Round Mook word puller, startvikt 40 ~ 140kn, dragstång lång 6 ~ 13m, rund trä liten huvuddiameter 200 ~ 340mm; stålrör sillben dragstång, startvikt 100kN, dragstångslängd 20m, stålrör od 273mm, väggtjocklek 10mm; Vikten av 200kN, stångens längd, väggtjockleken 7m.

(iii) Cantilever-dragare

Cantilever-dragaren är en lyftarm i mitten eller 2/3 höjd på en enda fot. Det kännetecknas av hög lyfthöjd och stor lyftradio, och kranarmens svängningsvinkel är också stor. Kranen har dock en liten lyftkapacitet och används för lyftning av lätta komponenter. Lyftarmen kan också monteras på Derrick och bli en Derrick dragstång.


Relaterade nyheter

Relaterade produkter