Först två sessioner efter 19 nationella kongressen, vilka ämnen konstruktion maskiner personer bryr sig mest om?

- Jul 31, 2018 -

Varje mars, kommer att årligt ”två sessioner” bli en hot spot för folket i landet. Den 13: e sessionen av den nationella kommittén för det kinesiska folkets politiskt rådgivande konferens kommer att hållas i Peking den 3 mars 2018. Det första mötet i den 13: e nationella folkkongressen kommer att hållas i Peking den 5 mars 2018. Med närmar sig tidpunkten för två sessioner i land, som den första nationellt två sessioner efter 19 nationella kongressen, vilka är de heta frågorna inom byggbranschen maskiner? Kina maskiner vägnätet har listat några heta ämnen inom industrin, och du kan också berätta om ditt ämne i meddelandet efter att ha läst denna artikel.

Hett ämne: miljöskydd

På årets lokala och regionala konferenser, har alla provinser och städer gjort förorening styra ett viktigt mål. På den 21: a årliga mötet av Kinas utgrävning maskiner industrin 2017 avslöjade Su Zimeng, Executive Vice President och generalsekreterare för China Construction Machinery Industry Association, att utsläppsnormerna för entreprenadmaskiner strängt kontrollerade igen, och eliminering av höga utsläpp utrustning och den snabba expansionen av det förbjudna området. Det kan förutses att med ytterligare åtstramning och landning av miljöskyddspolitiken 2018, utsläppskraven för utrustning inom byggbranschen maskiner blir strängare. Inför den nuvarande situationen för miljöskydd, kommer att två sessioner definiera vilka uppgifter som miljöskydd blir en hot spot för suppleanter och allmänheten.

För entreprenadmaskiner, tre-utsläpp riksnormen för icke-mobila maskiner har genomförts rikstäckande, och genomförandet av den icke-mobila maskiner nationella fyra-utsläpp standarden är 20, tidig utveckling och ansökan, förbättra tekniska reserver, fördjupad teknisk förståelse, och matchande stödjande resurser. Det är ett ämne som inför maskiner byggbranschen.

Hett ämne: utbudssidan reformen

Av 19 nationella kongressen rapport påpekat att för att bygga ett modernt ekonomiska system, vi måste fokusera på utvecklingen av ekonomin på den reala ekonomin, förbättra kvaliteten av försörjningssystem som huvudriktning och väsentligt öka Kinas ekonomisk kvalitet fördelar. Påskynda konstruktion och tillverkning av ett starkt land, påskynda utveckling av avancerad tillverkning, främja den djupa integrationen av Internet, big data, artificiell intelligens och den reala ekonomin och odla inom områdena High-End konsumtion, innovation ledande, grön koldioxidsnål, delad ekonomi, moderna leveranskedjan, mänskliga kapital tjänster, etc. Ny tillväxt punkter och ny rörelseenergi. Stöd för optimering och uppgradering av traditionella industrier, påskynda utvecklingen av moderna service industrin och syftar till att höja den internationella standarder.

Det är en viktig uppgift för maskiner byggbranschen att fokusera på de kapacitet, lagerminskningarna, de-hävstångseffekt, kostnadsbesparing, kort-boarding, optimera fördelningen av lager resurser, och att främja omvandlingen och uppgradering av den tillverkningsindustrin. Håller på att fördjupa den utbudssidan strukturreformen, är problemet lösas genom maskiner byggbranschen inte snabbhet utvecklingen, men förverkligandet av hög kvalitet och hög utveckling och framsteg. Med fördjupning av strukturreformer på utbudssidan, den snabba utvecklingen av Infrastrukturutveckling som höghastighetståg, har motorvägar, broar, hamnar och flygplatser också fört en bredare utveckling utrymme för maskiner byggbranschen .

Hett ämne: bälte och Road

2017 underhålls världsekonomin en relativt uppenbara återhämtning trend. Den ekonomiska tillväxttakten i stora ekonomier var högre än för 2016. Bland dem växte USA och euroområdet ekonomier stadigt, Asiatiska tillväxtekonomier underhålls snabb tillväxt och ekonomisk tillväxt i de ryska och latinamerikanska ekonomierna. Från negativt till positivt påverkas den ekonomiska tillväxttakten i Mellanöstern och Nordafrika av politiska faktorer. ”Bälte och Road initiativet” främjas effektivt utomeuropeiska exporten av entreprenadmaskiner. Med återhämtningen av den globala byggmarknaden maskiner, USA ökade byggandet av flygplatsinfrastruktur, och layouten utomeuropeiska byggföretagens inhemska maskiner fördjupas successivt, och den framtida tillväxten av utomeuropeiska marknader är förväntas vara bra. ”Ett bälte och en Road” är fortfarande den huvudsakliga tillväxten entreprenadmaskiner. Utomeuropeiska exporten förväntas öka med mer än 10% under 2018.

Hett ämne: gjort i Kina 2025

På årets lokal har två sessioner, ”smart tillverkning” varit allmänt hyllad på många ställen. Det rapporteras att det in 2025 pilot demonstration städerna i Kina eller nått 30. Experter anser att den ”nya tre-Polen” mönster av Kinas östra tillverkningsindustrin skifta till high-end utrustning tillverkning, centrala industrin uppgradering och genombrott inom västra överlägsen förväntas accelerera och smart tillverkning har blivit ett nytt genombrott inom industrin.

Branschen anser generellt att med kontinuerlig genomförandet av strategin ”Made in China 2025”, Kinas tillverkningsindustrin kommer in en ny omgång uppgradering kanaler, östra tillverkningsindustrin i Kina kommer att vända sig till de ”nya tre polackerna” mönster av high-end utrustning tillverkning, centrala industrin uppgradering och genombrott inom västra fördelaktiga. Det förväntas accelerera listerna. Förslag av ”Made in China 2025” är en ny möjlighet för Kinas entreprenadmaskiner tillverkningsindustrin. Qu Xianming, direktör tillverkning forskning av den kinesiska Academy of Engineering och medlem av den nationella tillverkning befogenheter konstruktion strategi rådgivande kommittén, sade att för närvarande Kinas tre stora industrier, inklusive hushållsapparater, raffinering av petroleum och kemiteknik, hoppas att slå världens första plats år 2025.

Hett ämne: trafik konstruktion

Den nationella konferensen transport arbete tydligt att 2018, den nyöppnade expressway körsträckan kommer att 5.000 kilometer, den nybyggda nationella motorvägen blir 16.000 mil, nybyggda lantliga vägen kommer att bli 200.000 kilometer, och nybyggda härdade vägbyggen byn tillkommer 5000. Det finns 5 000 buss-byggt byar. Den inre flod high-grade vattenvägen har en körsträcka på 600 kilometer. Sammanlagda volymen av containerized järn och vatten i stora hamnarna ökade med mer än 15%.

Påskynda ”ett bälte, One Road” transport sammankoppling och främja ”ett bälte, One Road” konstruktion och integration av ASEAN, SCO och eurasiska ekonomiska unionen i fältet transport. Fortsätta att främja ”sex korridoren en” stora vägprojektet, främja byggandet av avsnittet motorvägen byggas och byggandet av vägen port och gränsen floden bron. Främja maritima samtrafik och fulcrum konstruktion.


Relevanta branschkunskap

Relaterade produkter

  • P6022 Topless Crane
  • D80 Upplovningen Crane
  • ZLP250 vagga
  • ZLP630 vagga
  • ZLP800 vagga
  • ZLP1000 vagga